(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Srnčí kýta na zelenině
Potřebné ingredience
srnčí kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý peř, bobkový list, sladká paprika, rajský protlak nebo sterilovaná rajčata, víno, olej
Postup přípravy
Srnčí kýtu odblaníme, pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a potřeme sladkou paprikou. Poté naskládáme do misky, přidáme několik kuliček nového koření a pepře, větší bobkový list a zalijeme olejem a cca 1 dcl kvalitního červeného vína. Necháme marinovat v chladničce nejlépe do druhého dne. Druhý den si nakrájíme kořenovou zeleninu - celer a peržel společně tvoří tolik, jako mrkev, velkou cibuli, nebo dvě menší rozpůlíme a krájíme na měsíčky. V pánvi rozpustíme kousek másla a osmahneme na něm po obou stranách plátky masa. Marináda obvykle nezbyde, krásně se vpije do masa. Plátky vyjmeme a na výpeku orestujeme zeleninu spolu s několika kousky koření z marinády, vč. bobkového listu, v troše vody si rozmícháme malý rajský protlak, zalijeme, vložíme maso, osolíme a společně podusíme až je maso měkké. Pokud použijeme rajčata, rozmačkáme je a přidáme i s nálevem. Ovšem omáčku bude třeba trochu přisladit. Voda by se při dušení měla skoro vyvařit, zůstane jen zelenina a hustší sós. Jako příloha jsou vynikající bramborové noky, ale dobře chutná i s vařeným bramborem. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kuželinda
(upraveno)
22. 9. 2019, 12:40
Dneska jsem dělala a fakt vynikající



nahlásit

Irka.M
(upraveno)
2. 9. 2009, 12:28



nahlásit

danule
(upraveno)
3. 10. 2009, 14:24
@Irka.M
Díky Irčo, těší mě že Vám chutnalo

nahlásit